Cum să te pregătești pentru examen și să rămâi motivat

Pasul 1 Setează un scop

Propune-ți să iei o notă mare la Evaluarea Națională, gândește-te cum te-ai simți să obții acea notă. Notează-ți scopul pe un bilețel și ai grijă să îl ții la vedere. Dacă te simți fără chef aruncă o privire la acel bileleț și amintește-ți pentru ce te pregătești.

Pasul 2 Stabilește un program

Pentru un rezultat bun ai nevoie de un program bine stabilit de lucru. Încearcă să lucrezi zi de zi câte puțin. Bifează fiecare zi în care ai lucrat cât ți-ai propus. Ai grijă ca în program să rămână timp de odihnă, timp pentru familie, timp de socializare și timp pentru activitățile care îți fac plăcere.

Pasul 3 Elimină distragerile

Odată ce ți-ai stabilit cât timp aloci zilnic pentru pregătire, asigură-te că ai toate condițiile pentru a învăța eficient. Pregătește-ți un loc curat, aerisit și luminos unde să înveți. Folosește calculatorul și telefonul doar pentru a te ajuta la învățat. Nu răspunde la mesaje care nu sunt urgente.

Pasul 4 Stabilește un plan de învățare

Desigur, îl poți adapta pe parcurs, în funcție de nevoile tale, dar este bine să ai un plan în a te pregăti. De exemplu, îți poți propune să înveți teoria 10 minute, 20 de minute să rezolvi exerciții grilă și 30 de minute pentru probleme. În funcție de ceea ce ai nevoie, timpii pot varia.

Pasul 5 Verifică-te

Tot timpul când lucrezi la matematică verifică rezultatele obținute și procedeul de lucru. Folosește baremul și învață să te notezi singur. Înregistrază rezultatele pe care le obții zi de zi pentru a putea vedea care sunt punctele tale forte și unde mai ai de lucru.

Pasul 6 Sărbătorește reușitele

Dacă ai avut o zi bună, sau o săptămâna bună pentru învățat și ai reușit să faci progrese, nu uita să te recompensezi. Te poți bucura de ceva dulce, o plimbare, o carte bună.

Pasul 7 Menține o atitudine pozitivă

În unele zile ne este mai dificil să învățăm decât în altele. Chiar dacă ai o zi mai proastă și nu ai progresat cum ți-ai dorit, nu lăsa asta să te demoralizeze, ci păstrează energia pentru ziua următoare.

Pasul 8 Ai grijă de tine

Mănâncă sănătos, dormi suficient, fă mișcare, ia pauze regulate. Pentru a putea funcționa optim și a învăța eficient, este necesar să avem grijă de noi pe toate planurile. Fă o prioritate din a fi sănătos. Dacă te simți stresat discută cu cei dragi. Cere ajutorul ori de câte ori simți nevoia.

Pasul 9 Bucură-te

Bucură-te de fiecare dată când înveți. Fii fericit că afli ceva nou, că te dezvolți și că ești mai aproape de scopul tău.

Nu uita că pe platforma 100dezilepânălaexamen.ro găsești un program grozav de pregătire, unde ai la dispoziție teoria, probleme rezolvate și teme săptămânale.

Ai acces nelimitat la Programul 100 de zile până la examen, la materiale suplimentare și săptămânal, timp de 20 de săptămână vei primi o temă care constă în 4 mini teste grilă cu rezultat instant, o simulare grilă cu rezultat instant și o variantă de examen cu barem.

Află aici mai multe detalii!

Share This